استاد عبدالحسین حائری، کتابشناس و پژوهشگر بزرگ عرصۀ نسخ خطی و متون کهن اسلامی، درگذشت.
استاد عبدالحسین حائری، ساعت یک شب یکشنبه اول شهریور ماه در سن 88 سالگی در تهران دار فانی را وداع کرد.
وی که نوۀ مرجع بزرگ شیعه و مؤسس حوزۀ علمیۀ قم آیة الله حاج شیخ عبدالکریم حائری یزدی بود در تیر ماه سال 1306 هجری شمسی به دنیا آمد و در خاندان علمی حائری یزدی پرورش یافت و مدارج علمی عالی حوزوی را در قم نزد استادان برجستهای همچون فقیه برجسته آیة الله سید محمدرضا گلپایگانی و آیة الله حاج شیخ مرتضی حائری (داییاش) طی کرد و در دروس خارج فقه و اصول آیات عظام حاج سید محمدتقی خوانساری، سید صدرالدین صدر، سید محمد حجت و حاج آقا حسین طباطبائی بروجردی کسب دانش نمود.
استاد حائری، در سال 1330 به تهران رفت و در کتابخانۀ مجلس به بررسی و تحقیق نسخ خطی آن کتابخانه پرداخت و پس از تأسیس اداره بررسی و تحقیق در کتابخانه، در سال 1343، مسئولیت آنجا به عهده وی گذاشته شد. در سال 1354 ریاست کتابخانه را عهدهدار شد و در سال 1363 نیز ریاست کتابخانه شماره دو مجلس به وی واگذار شد. استاد حائری بیش از نیم قرن در این کتابخانه به فعالیت علمی پرداخت و حدود بیست سال از این زمان را عهدهدار سمت ریاست این کتابخانه بود.
استاد حائری، همچنین به مدت هفده سال عضو هیأت مؤلفان لغتنامۀ دهخدا بود.
نکات دقیق کتابشناسی و شناخت نسخ خطی را بسیاری از اهل فن در محضر استاد حائری دریافتند و در شناسایی متون کهن ذخایر نسخ خطی ایران صاحب نظر و راهنما و راهگشا بود. فقدان محضر علمی این استاد فقید برای جامعۀ پژوهشی ایران، ضایعۀ بزرگ و اندوهباری است.
شرح حال مفصل استاد حائری و کارنامۀ علمی ایشان، در چند کتاب از جمله: حائرینامه، نامۀ حائری و حدیث عشق، منتشر شده است.
تشییع پیکر پاک استاد عبدالحسین حائری در تهران فردا روز دوشنبه دوم شهریور ساعت 9 و نیم صبح از کتابخانۀ مجلس در میدان بهارستان و در قم ساعت پنج و نیم بعد از ظهر از مسجد نو در میدان آستانه به سمت قبرستان شیخان برگزار خواهد شد.